Desè aniversari de la campanya Compra a Prop a Olèrdola, Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos

Desè aniversari de la campanya Compra a Prop a Olèrdola, Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos

18 oct. 2023 | Noticies

La campanya comercial i turística Compra a prop i descobreix el teu entorn, iniciarà la desena edició aquest proper cap de setmana amb la participació de 113 establiments de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal.

La presentació de l’edició d’enguany va tenir lloc ahir al matí al castell d’Olèrdola amb la presència dels alcaldes dels tres municipis, Imma Ferret, Fina Mascaró i Xavier Revuelta.

L’alcaldessa d’Olèrdola, Fina Mascaró, va recordar que la campanya va néixer l’any 2014 de la col·laboració entre els tres municipis amb l’objectiu de sensibilitzar, promoure i consolidar el comerç de proximitat, que enriqueix el territori i l’economia local.

Impacte econòmic
L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, va destacar que la iniciativa genera un alt impacte econòmic, que l’any passat va ser de 793.429 € segons un estudi encarregat pels tres municipis. Aquest és el moviment econòmic arran de la celebració de la campanya comercial tot i que no tot el diner queda en l’economia local perquè aquí també s’hi inclouen els fluxos econòmics derivats del transport, la logística dels intercanvis comercials (relacions amb proveïdors…) i també cal tenir en compte que no el 100% dels consumidors són locals, sinó que també n’hi ha de comarcals.

L’estudi també indica que per cada euro d’inversió en la campanya, hi ha un retorn local de 136,8 euros i que la despesa mitjana de les persones que participen a la campanya és de 53,9 euros.

Participació
Finalment l’alcalde de Castellet i la Gornal, Xavier Revuelta, va destacar que per participar a la campanya Compra a prop i descobreix el teu entorn cal emplenar una butlleta i deixar-la a les urnes que hi haurà a cada establiment col·laborador i que aquest any han renovat la seva imatge. Entre totes les butlletes emplenades es farà un sorteig de 74 premis, que inclouen àpats a restaurants, visites turístiques, visites a cellers o lots de productes d’alimentació.

Per la campanya s’han imprès aquest any 40.000 butlletes de participació, menys que en anys anteriors, donat que cada any s’observa un augment de la participació a través del formulari electrònic al que s’accedirà a través d’un codi QR que hi ha als establiments i a les butlletes de la campanya.

La proposta està enfocada al veïnat dels tres municipis, si bé hi podrà participar tothom que compri en els establiments adherits.

La campanya s’allargarà fins al 19 de novembre. El lliurament de premis es durà a terme el 30 de novembre a les 19.30 h en un acte públic a la casa de cultura Mas Catarro de Santa Margarida i els Monjos.

Santa Margarida i els Monjos
17 d’octubre de 2023

Actualitat...

Publicacions Relacionades

Nota de Premsa

Nota de Premsa

Ens plau comunicar què El Comerç del Foix i Mútua General de Catalunya han arribat a un acord i a partir de l’1 de Novembre els socis podreu gaudir dels avantatges en assegurances de salut. L’Oficina col·laboradora es troba al Vendrell i ven aviat es posaran en...

Sorteig de la campanya FEM ESTIU de Comerç del Foix

Sorteig de la campanya FEM ESTIU de Comerç del Foix

Aquest  dijous 13 de juliol ha tingut lloc el sorteig del FEM ESTIU 2023 a les dependències del  Local d’entitats en presencia de membres de la Junta i com a notaria del acte l’Alcaldessa i Regidora de Comerç Imma Ferret. Els números guanyadors son: 1er premi 37.126...

Comerç del Foix...
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos...
Diputació Barcelona...
Consorci de Comerç Artesania i Moda de Barcelona...
Generalitat de Catalunya...

CONTACTA

Associació de Comerciants el Foix

C/ Sant Josep, núm. 1, 1er
08730 Santa Margarida i els Monjos
Per a més informació: 938 186 382
info@comercdelfoix.com